Calaf

La Sal del directe

Una de les coses més curioses de treballar a Calaf amb la beca Idensitat és que voluntaria o involuntariament hem establert contacte amb altres artistes que disposen d'aquesta  beca, com el Walter Gam, un noi del Brasil amb qui estem compartint casa, o amb el Nicolas Dumit, que durant la seva residència va fer molts amics i amigues, especialment amb l'associació de dones l'Arca, que tenen el seu local just a damunt del lloc on s'hospeden els artistes.

En el nostre primer programa coneixerem el treball plàstic del nostre company de pis Walter, entrevistarem a l'Imma, la regidora de cultura i "farem un skype" amb el Nicolas Dumit, que viu a Nova York i que te ganes de retrobar-se encara que sigui virtualment amb les amistats que va fer. Durant el programa hi haurà més sorpreses, algunes que us reservem per vosaltres, els que us connectareu al streaming, i altres sorpreses que ni tan sols nosaltres coneixem, per que son les sorpreses la sal del directe.

I per anar fent boca, un interludi musical amb els nens i professors de l'escola de música de Calaf....

 

Share/Save/Bookmark

Caminets de desig (Desire Paths) - Calaf 2009

Versión en castellano del mismo video, aquí:
Caminitos de deseo:
http://www.youtube.com/watch?v=TWCaBuBDQqQ

SENDERO DE DESEO (desire path): Término usado en arquitectura de paisaje para describir un sendero, dentro de zona urbanizada, que no está diseñado, sino que más bien ha sido trazado gradual y casualmente por la erosión del paso de la gente que busca el camino más corto entre dos puntos.

Ligne o sentier de désir es un término acuñado por Gaston Bachelard, (en Poética del espacio, de 1957, en que aplica los métodos de la fenomenología al análisis arquitectónico). Bachelard muestra cómo el uso humano de una vía o cauce arquitectónico o urbanístico a veces sobrepasa las intenciones del autor. 

Share/Save/Bookmark

Diuen que tocar campanes porta bona sort

Ja anem coneixent a la gent de Calaf, i estem molt agraïts al senyor Josep, que ahir ens va portar a L'ermita de Sant Sebastià i ens en va explicar l'història. Sant Sebastià es el patró o copatró de moltíssims pobles de Catalunya. A Calaf li tenen una especial devoció per que fa varis centenars d'anys el van treure en processó per tal de que no hi hagués més morts degudes a la pesta negra. Històries com aquesta les trobem a tot Catalunya.

El senyor Josep ens va dir que tocar campanes porta bona sort. I vam tocar la campana de l'ermita. Esperem que sí, que ens porti bona sort!!

 

Share/Save/Bookmark

Qué és de Calaf vosté?

Ja estem instal.lats a Calaf. Ara estem fent immersió en la vida del poble. Coneixer a la gent, saber quines associacions hi ha, quines activitats. Basicament estem presentant-nos i donant-nos a coneixer, nosaltres i el nostre projecte del plató volant.

Volem saber coses del que és ara el nostre entorn, i per això una de les preguntes que fem més a les persones que ens trobem pel carrer és: "Qué és de Calaf voste?", per tal de que el nostre interlocutor ens doni la informació més acurada i respongui les nostres inquietuds. Hem recorregut la ruta de les escultures, hem visitat l'escola de música i la fabrica de ceràmiques, la gent ens explica històries de Calaf. I encara ens falta molt .

 

Share/Save/Bookmark

Horitzó TV gana una de las Becas Idensitat, y se va a Calaf

Hace un par de meses nos dieron una de las becas Idensitat (Yupi!) y por eso parte del equipo de horitzó tv va a coger el portante y se va a instalar en Calaf, para realizar la residencia del proyecto y preparar las emisiones. Las emisiones van a tener lugar en el mes de Junio, tranquilos, os mantendremos informados. De momento nos esperan unos días en esta localidad del centro de Catalunya.

Vamos a explorar caminitos, vamos a mezclarnos con los vecinos, y vamos a hacer unos programas muy chulos... y lo mas importante: vamos a sentar las primeras bases del "Plató Volant".

Como dirian los anglosajones: "stay tuned" en esta misma página, que es la frecuencia de emisión de nuestra tv particular.

[img_assist|nid=599|title=La Nube De Calaf|desc=|link=none|align=left|width=640|height=407]

<!--break-->

Share/Save/Bookmark
Distribuir contenido